Wednesday, October 15, 2008

saa var eg her igjen. jobber framleis med internett, men trur me ordne det snart.
Her er alt bra, trur kultursjokket begynner aa komme. Koser meg, men er litt trott og sliten, men det er nok berre alt det nye.
Me har begynt arbeidet vaart i Mathareslummen i Nairobi. Me jobber paa eit senter der. Me har jobba litt i daycare(barnehage) og litt paa skulen. Skal visst nok vere laerere. ikkje veit eg korleis det skal gaa. barna er heilt fantastiske sjolv om dei behandler oss som kjendiser eller noko slikt. I gaar var eg med inn i ein klasse,forskulen. Barna sang sanger for meg og smilte og lo for aa faa oppmerksomheita mi. Litt etter litt fekk dei oppgave av laereren og for eg visste ordet var det var laeraren vekke. Eg vart sittande att og maatte rette oppgava deira. Noko eg maatte gi meg med etter ein stund fordi min rettskriving i engelsk ikkje er saa bra. hehe. Det er merkeleg aa sjaa ein plass som Mathare. Folk bur tett i tett i smaa skur,soppel overalt og ein kamp for aa overleve. Me var innom ei kvinnegruppe der kvinnene hadde HIV. det vart spurt om korleis problemet vart behandla i Noreg og om me hadde noko oppmuntring aa sei til dei. Det er ikkje lett for ein nordmann aa sette seg inn i ein situasjon som desse kvinnene lever i. Dei har HIV. Ja, dei faar medisin, men dei trenger mat og tak over hodet,og dette maa dei skaffe sjolv. Dei fleste menn forsvinner naar jenta vert gravid og mange av problema havner paa jentene. Alikevel var det smilande damer med motte i denne gruppa. Dei smilte og helste paa oss alle saman. For nokre fantastiske mennesker.
Desse maanaande i slummen kommer til aa bli ein utfordring paa mange maater, men eg trur ogsaa eg kommer til aa ha mange gode minner derfraa. Alle barna og menneska me moter gir meg haap sjolv om det ser vanskelegt ut. Eg trur me alle har mykje aa laere fra dei.

Eg trivest veldig godt her nede sjolv om det er rart aa tenkje paa at eg er saa lang heime ifraa. Vel, dette faar vere nok for no for dette tastaturen var heilt forferdeleg. Haaper oppdateringa vert betre naar eg har eige internett og eigen pc. Savner dere og kjempe kjekt at dere legger igjen kommentarar. Eg har mykje aa fortelle, men det jammen ikkje lett aa skrive alt ned.
Skal snart legge ut bilder, men i dag tok eg med feil ledning. skal sjaa om eg kan fikse med rett ledning. Haaper alle der ute har det bra. Kjempe gla i dere og tenkjer mykje paa dere. Tusen takk for all bonn og alle tankjer.
GUD VELSIGNE DERE ALLE!
ps. unnskyld alle skrivefeil....
Snakkas

12 comments:

Anne Grehe said...

åh, så herlig å høre fra dæ! e inne flere gange te dagen, for å finne livstegn, men det drøøøyde... skjønne at du har problemer, så æ ska vere mer tålmodig. spennane å høre å du gjørr på om dagan! følge spent med videre... inderlig goklem fra Anne Grethe

Anonymous said...

Å, det var godt å få eit livstegn frå Langtvekkistan. Forstår du har det bra, og me ber om at du må få ei god tid der nede. Me følgjer spent med kvar dag, og ventar på bilder. Ha det godt Cristine!
Mormor/morfar.

Emil Lie said...

Halla!

Du nevnte at du lika kommentarar, så her får du ein:

Så kjekt at du trivst. Skal du jobba lenge i barnehage/på skule? Virka som da e greie folk du har med å gjera. So spør eg, typisk nordmann som eg e; korleis e veret? E maten spesielt annaleis?

Misunne deg og det du driv på med og i da klimaet, her går da i prøvar, innleveringar og dårleg ver..

Fin blogg, keep up the good work.

mamsen said...

Hei vennen!
Endelig noe nytt fra Afrika!Godt å høre at du har det bra,selv om du føler deg sliten og trøtt!Ikke rart det, med så mye nytt å forholde seg til! Det begynner å bli litt rart å ikke kunne ringe til deg når som helst!(har ikke fått noe headset enda!)her hjemme pøser det ned for tida. Skikkelig høst!Gleder meg til neste gang du skriver! Kjempegla i deg.God bless!klem fra mamma

Anonymous said...

Hei Christine.
Kjekt å følgje med på ka du gjer og kor du har det der nede.Så bra at du trives.Er nok mykje nytt ja, og mange intrykk.
Godt at de ser det er håp midt i elendigheten.
Du e i tankane og i bønnene våre. gla`i deg. Blessing fra farmor ogfarfar.

Knuta said...

Hei Christine! Kjekkt å sjå at det går bra:) Eg fant plutselig ein genser som eg trur e din :P ellers er det travelt med skule og innleveringar :/
Trur det arbeidet dåke gjer der nede betyr mykje for dei dåke kjem i kontakt med! Keep up the good work:)
Beste helsing Knuta.

PS: Ska prøva å få sent headsettene, men har endo ikkje fått tid:/

Richard said...

Heihei vennen :) kjekt og høre at du trives der nede. Har egentlig ikkje helt skjønt kordan ting foregår der nede.. : p for meg er du liksom på en ferie hvis du skjønner.. Her heime står det bra til med oss ! Har en forferdelig kald høst : p masse regn og greier. Men på den positive siden får eg signal inn på parabolen no når alle bladene forsvinner, små gleder ey? Har ikkje skjedd så mykje her hjemme foreløpig, kun masse jobbing.. :( Skal prøve og få til nokke spennende for din skyld =D så har eg litt mer og skrive. keep on keeping on, klem richard : )

Anonymous said...

Hei! Var bra du kom deg trygt ned, og at du trives. Savner deg masse, og håper du kommer deg like hel hjem igjen ;) her hjemme er det fint. har laget hjemmelaget eplejuice og greier! Er deilig med høst også. er litt godt med mye regn innimellom. Skal danse en liten regndans for deg! Kose deg masse!

Anonymous said...

Hilse Charlotte ;)

Anonymous said...

Kjære Christine!

Idag er det søndag og da tenker vi jo spesielt på deg siden vi var blitt så godt vant med søndagsbesøk da du var på Hald. Kjørte forbi en dag og da
var det litt rart og tenke på at du var langt nedi hutti heiti og ikke der...........
Skal forresten på kurs på Hald i nov.
Rune sitter og ser på fotball, ellers går det jo på hummerfiske og julehummeren er snart i boks!!!
Blåser opp nå, så høststormene er nok snart i anmarsj.
Torsdag var vi en tur i Kvinesdal hos Moses. Det var veldig koselig og hun hadde stelt masse godt til oss.
Onsdag skal vi ha en tur til Kr.sand og se på kunstutstillinga til Oskar. Gleder meg til og se bildene. Fredag var han på TV, og han imponerte både med bilder og tvopptrteden!!! Han e knallflink den svogeren/onkelen vår!!!!
Ha det bra kjære Christine.
Skal hilse masse fra onkel Rune.
STOR KLEM fra tante Bjørg

Anonymous said...

Kjære gulljenta vår!
Synest det er lenge mellom kvar gong du skriv...... Men det har nok sine gode grunnar. Du har det vel varmt og godt. Her er det høst. Kuling, pøsregn og surt. Sånn sett går du ikkje glipp av noko. Men ellers kan det vel henda henda tankane går til Ese-tunet, til mamma, pappa, Tommy, June, grisane, kyrne og sauene.. Og klanskje til oss gamle på Farmotunet???? Me får sjå framover. Gud velsigne og bevara deg kvar dag!! Mormor og morfar.far

papsen said...

Hei Christine

Kjekt å høyra kor det går med deg i kenya. Me savnar deg, men det hjelper at du har det kjekt og trivest. Gleder oss til å sjå bildene dine. Kjem dei no?

Klem frå pappa