Wednesday, October 22, 2008

BlaBlaBla!
Ja, her er eg igjen. Framleis er alt bra sjølv om eg savner dere der heima. Trur aldri eg har drøymt så mykje i heile mitt liv. Våkner opp ein morgon og må nesten berre le. hihihi… Eg drøymer alle der heime, jul, heimreise og Obama(korleis han kom inn i drømmen min veit eg ikkje. Må være noko med at han er godt likt her nede. Hehe)

Sitter her og tenker på alt eg savner der heime:

- Mamma og pappa (spesielt lausdagas kveldane saman med mamma og pappa)

- Vennane mine

- Min kjære bror (kjekt å sjå deg i blant sjølv om det ikkje vert so ofte)

- Senga, dyna og puta mi (rommet mitt)

- Besøk hos Rune og Bjørg (noko eg håper me kan ta opp igjen til våren)

- Lange gode samtaler med Katrine (you know what i mean)

- Jente-/venne-/filmkvelder (skal være noko eg gjer fortast mulig når eg kjem heim)

- Stove med sofa

- Mammas heimalaga mat (spesielt pizza!)

- Bondelandet/ strilelandet

- Norsk tinemelk

- Grovbrød med brunost

- Norsk melkesjokolade/ smågodt

- Norsk frisk luft

- Fjelltur med pappa

Men så tenkjer eg på alt det bra som er her nede:

- Flotte mennesker

- Ny kunskap

- Muligheten til å hjelpe

- Fantastisk natur

- Spennande byliv

- Mitt kjære team

- Nye opplevingar

- Det at eg kan glede meg til å komme heim og at eg kanskje kan setje betre pris på det eg har heime

- God mat (vertfall mesteparten, begynner å bli kraftig lei bønner:S)

- Artige matatu-turer

- Varmen (vertfall når det ikkje regner)

- Frukten!!! (her er det billig frukt!!og den er super god)

- Min kjære romvennine Liv Astrid som alltid har ein bra kommentar på lur eller alle Maria sine gode innslag

Ja, livet her nede er bra og eg takker Gud for denne opplevinga. Skulle ønskje at alle dere der heime kunne vert her saman med meg, men eg setter stor pris på at dere tar dere tid til å lese mine ord og tanker i mellom og eg håper at ikkje berre eg kan lære noko av denne turen, men at også dere kan lære noko gjennom meg.

Får ta litt fakta her folkens… For dere som ikkje visste er Kenya kanskje det ledande landet i Øst- Afrika. Det vil seie at det har komme ganske langt i forhold til andre land her nede. Alikevel har Kenya mykje igjen. Fattigdom er eit stort problem og me vart tidleg advart mot at mange kenyanare vil sjå på oss som ”dei rike”. Dette fekk me oppleve ganske fort og me kan kjenne at presse er der. Me, som studentar, har ikkje mykje å rute med, men me prøver å støtte befolkningen her i Kenya ved å kjøpe lokale varerer.

Eit anna problem her i Kenya var opprøret rundt årskiftet. Mange av dei fattigaste vart ramme og førte berre til meir fattigdom. Folk miste kjendte, kjære, hus og eigendom. Me har allereie møtt folk som har vert ramma av opprøret og me høyrer at det har skapt problem for mange.

Alikevel har eg opplevd Kenya som eit land med smilande, flotte og imøtekommande menneske.

MATATU!

Ja, som eg har fortald før så er vårt nye transport middel. Eg må ærleg innrømme at eg har blanda kjensler for denne måten å komme seg fram på. For det første er det greitt å berre gå bort til veien når du vil, problemet blir då viss det er rush eller du er uheldig og må vente lenge. Matatuen er som oftast full, men den kan av og til bli litt for full. Eg måtte ein gang sitte på fanget til Liv Astrid. Ikkje min beste minne frå matatu-turer. Det er ein ting som gir matatuane eit stort pluss. Dei er ganske artige utanpå. Skal du ta deg ein tur og titter ut på veien vil det dukke opp mykje rart. Alt frå kjendiser og rare kommentarar til bilde av Jesus, bibelvers og oppfordringar til å bli kjendt med Jesus. Kan ikkje sei at du kan finne noko slik i vårt kjære Noreg! Hehe…
Vel, eg håper dere der heime frå teste å ta ein matatu-tur ein gang. Det er noko eg seint kommer til å gløyme. Eg venter framleis på at matatuen eg sitter på med skal stoppe, punktere eller noko slik, men det var endå ikkje skjedd. Hehe. Neida.

Dette vart kjekt. Skrive, skrive, gjer eg… Sånn kan det gå. Håper det snart ordner seg med internett slik at eg lettare kan kommunisere med dere og slik at dere kan sjå bileter! Hmmm er det noko meir eg ville seie. Jo, viss dere har spørsmål eller noko er uklart så berre spørr! Eg svarer med glede.

6 comments:

Mamsen said...

Hei Christine! Moro å lese om livet i Afrika! Men du må ikke skrive så fort at det blir stygge ord av det!(Eks: .....regnbyger)Vi lo godt,for dette var ikke deg!Regner med at det skulle stå jevnlige! Godt å høre at du savner oss! Vi savner deg masse!Gleder oss til bildene kommer og til vi får headsettet!Da skal vi ha oss en lang prat!Klem fra mamma

Christine said...

Ops! var ikkje meininga. Nå har eg fiksa det... Du veit meg og rettskriving. Ser aldri feila.... gleder meg til å ta ein lang samtale med dere der heim.
Klem

Anonymous said...

Hei Christine
fint å høyre at det går bra.
gøy å lese bloggen din når du fortel om livet i kenja.
kansje ikkje heilt likt som her i høyen.
men me har regnbyger, mange og kraftige.
vi ønske deg alt godt og Guds velsignelse i kvardagen
farmor og farfar

Anonymous said...

No kjem du deg!Veldig bra om du kan skriva masse om korleis du har det Christine. Desverre fann me oss ikkje på lista di over "savnede personer", men, men..Me savnar i alle fall deg. Du er ofte i tankane og bønene våre.
Pr. no: bjørg, Rune og mormor er i Vågsbygd. Eg skal til Lista på møte i kveld. Det blir nok ikkje ein matatu-tur, spår eg! Ha det godt! Morfar.

Anonymous said...

Hei igjen!!
Det er fredag og begynnelsen av ei helg,og det er jo nydelig. I morgen skal mi ha høstmesse, så nå har vi laga drops,strikka grytekluter og laga småkaker til salg. Skal stå og selge varer i morgen formiddag, og etterpå håper jeg på og treffe Samuel,Filip, A-G og mormor deroppe.
I morgen kveld skal vi i 75års dag til tante Kari på Tesaker. Vi har nettopp spist reker her. Håper at jeg blir så heldig og få smake på din afrikanske favorittmeny når du kommer hjem igjen. Søndag får vi besøk av en nevø av meg m.fam., så som du skjønner har vi fullt program denne helga.
Her er det skikkelig høst med masse "vær", så nå ser jeg fram til neste uke hvor de melder kalde og klare dager. Stor klem fra tante Bjørg
PS! Skal hilse masse fra onkel Rune

Anonymous said...

Hei
Sender med ett lite dikt til deg.
Tante Bjørg

Det er gleden her i verden som skal leve og bestå
og det er de glade mennesker som skal sprede ut å så
all den glede som vi trenger i vårt hjert pg vårt sinn
Vekk med alt det grå som stenger, slik at solen kan nå inn.

Det er slike lyse sjeler som vårt samfunn trenger til,
de har gleden i sitt hjerte og i sjelens dyp en ild.
Lyse mennsker er som sommeren de har stråler i sitt sinn.
De vil ha sin stille glede helt til klokken ringer inn.

Prøv å smile mens du lever og søk lyset i deg selv.
Til det siste smilet bever om din munn en stille kveld.
La oss være lyse mennsker la oss glede hvor vi kan
Så vil døren engang åpnes inn til evighetens land.

--------------------------------------------------------------------------------
Windows Live Messenger på mobilen. Hold kontakten hvor som helst når som helst.


--------------------------------------------------------------------------------No virus found in this incoming message.
Checked by AVG - http://www.avg.com
Version: 8.0.169 / Virus Database: 270.6.14/1643 - Release Date: 30.08.2008 17:18